Wat is eco leer?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is eco leer? Deze vraag wordt vaak gesteld omdat er toch wat verwarring is bij mensen over het verschil tussen "echt" leer en eco leer. Echter is eco leer; ook gewoon "Echt leer". Het is enkel op een speciale manier ontwikkeld om duurzaamheid te waarborgen. Dus laten we een kijkje nemen in de wereld van eco leer en vooral naar waarom deze stof perfect is voor huisdiermeubels.

Eco leer verhouding

Het probleem bij 100% leer is het feit dat deze stof snel krast, uitdroogt, vlekt en kortom snel beschadigt. Dit is voor normale meubels vaak geen probleem omdat men hier gewoonlijk voorzichtig mee omgaat. Bij onze kleine viervoetige vriendjes is dit helaas niet altijd het geval. Luxe kwaliteit en duurzaamheid is een moeilijke combinatie. Vandaar maken wij gebruik van leer waarop huisdieren gewoon lekker zichzelf kunnen zijn. De luxe uitstraling moet zichtbaar blijven terwijl jouw trouwe viervoeter volledig moet kunnen genieten van zijn plekje in de huiskamer. De oplossing hiervoor is eco-leder. 

eco leer verhoudingEco leer is een speciale vorm van leer dat op een bepaalde manier is bewerkt om duurzamer te zijn dan 100% leer. Het bestaat uit 70% hoge kwaliteit echt leer, de overige 30% bestaat uit een laag van polyster. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat het leer er nieuw uit blijft zien, terwijl de polysterlaag de stof beschermt tegen krassen, bijten en andere ongelukjes. Zelfs tegen pups is de stof bestand. 

Door de speciale verhouding van eco leer kunnen wij niet alleen zeer duurzame producten produceren, maar we kunnen de productne ook volledig aanpassen naar de wensen van huisdierenliefhebbers. De bestandsdeling van eco leer is namelijk zodanig ingericht dat ook reinigen erg makkelijk gaat. Normaliter kan een ongelukje van de hond op de nieuwe bank het einde betekenen van het meubulair. Wij hebben echter het eco leer van onze honden seats en sofa's zondanig ontworpen dat de schade minimal blijft bij bijten, krassen en uitwerpselen. Onze producten zijn namelijk ontworpen door levenslange huisdierliefhebbers. De luxe van de producten is de oplossing voor elke vieze en lelijke mand die telkens na een half jaar weggegooid kan worden. De bestandsindeling van de producten was de beste oplossing om de maximale kwaliteit te behouden met een minimale kans op schade.Voor groot of klein, druk of rustig, vies of schoon; elke huisdier kan genieten van een Roefie product.

Ultieme luxe, comfort en duurzaamheid voor je huisdier en een prachtige toevoeging aan de inrichting van je woning! Eco leer maakt het allemaal mogelijk.

Eco leer onderhoud

Normaal leer moet vaak onderhouden worden met speciale vetten of dure reinigingsproducten. Omdat we bij Roefie begrijpen dat zelfs de allerkleinste pups een prachtig plekje in de woonkamer of in de auto verdienen; hebben we rekening gehouden met de maximale hoeveelheid mogelijke ongelukjes. Om zo efficiënt mogelijk te blijven, kan eco leer het beste schoongemaakt worden met een vochtig doekje. Mocht je maatje nu een grote boodschap hebben achtergelaten en er is een vlek ontstaan; geen probleem. Bij vlekken in eco leer kun je het beste wat normale zeep gebruiken om de vlek te verwijderen en vervolgens weer met een natte doek de viezigheid uit het leer poetsen. 

Optimale duurzaamheid

Zoals je al weet is eco leer erg duurzaam omdat het lang meegaat en huisdier-bestendig is. Maar eco leer is op nóg een manier erg duurzaam. We zijn bij Roefie natuurlijk grote dierenvrienden. Om deze reden wilden we ook geen 100% leer gebruiken. Eco leer wordt staat ook wel bekend als: "recycly leather". Het wordt namelijk gemaakt van de restjes die overblijven bij leerproductie. De resten werden voorheen weggegooid en vernietigd. Maar om ervoor te zorgen dat elk stukje van het dier geëerd wordt; gaan wij verspilling in de leerindustrie tegen door onze seats en sofa's te produceren met eco-leer. Op deze manier is het leer waar jouw huisdier op ligt niet alleen van de allerbeste kwaliteit; maar ook duurzaam in de ogen van de natuur. 

Huisdierproducten met eco leer

Om een voorbeeld te laten zien wat we allemaal kunnen met eco leer zullen we een kleine selectie van ons aanbod laten zien. Hier zie je de diversiteit en flexibiliteit van de stof. Je krijgt en beeld van hoe versatiel eco-leer is; omdat je er vrijwel elke kleur, vorm en structuur mee kan produceren. Daarnaast ziet het er prachtig uit en voelt en ruikt het als de beste kwaliteit leder (want dat is het ook!)

1. De Classy: Een Cognac kleur bank uit de Roaring 20's

Classy hondensofa eco leer

De Classy is een perfecte verwezelijking van pure leerverwerking naar eco leer. Het leent de inspiratie uit de Chesterfield banken en klassieke sofa's uit de "Roaring 20's". Door naar de bovenstaande foto kun je de kwaliteit bijna ruiken! Een gladde en comfortabele ervaring voor je trouwe viervoeter en een prachtige aanwinst voor de huiskamer. Klik nu op de foto voor meer informatie!

2. De High Living: Een heerlijk zachte hondenmand voor huisdieren met trek naar elegantie

High living eco leer

De High Living is een mooi voorbeeld dat de verschillende verwerkmethodes laat zien van eco leer. Ten opzichte van de Classy (waar de leerverwerking glad en klassiek is uitgevoerd) heeft de High Living meer weg van de fijnste Suède bank. Met het bijbehorende kussentje en de uitneembare vulling wil je eigenlijk graag bij je huisdier gaan liggen. Deze zachte stofverwerking van eco leer is erg in de smaak bij zowel huisdieren als mensen. Ook dit ontwerp brengt een prachtig en statig meubelstuk in de huiskamer waar iedereen van kan genieten.

3. De Deluxe: Eco leer verwerkt in binnen- en buitenkant tot een verrassend strak design

Deluxe eco leer

De Deluxe is een voorbeeld dat de combinatie van alle bovenstaande meubels laat zien. Een zacht kussen, een luxe "Chesterfield"-esque rugleuning en een Roaring 20's sofa design. Deze hondensofa is gemaakt voor onze kleine viervoeters en lost gelijk het probleem op van de kleine hondenmanden die buiten de smaak vallen. Het probleem is namelijk vaak dat voor de kleine hondjes geen luxe opties zijn. Wij bij Roefie vinden dat alle huisdieren recht hebben op de ultieme, meest luxueuze optie; ook de allerkleinsten. 

Eco Leer, een duurzame oplossing voor alle problemen

Zoals je ziet is eco leer een onwijs handig, mooi en flexibele stof die vele verwerkinge kent. Een fijne bijkomtigheid is dat wij de verhouding van de stof hebben kunnen verwerken tot een duurzaam en luxe huisdierenproduct. Voor elke wens is er wel een oplossing. En eigenlijk is dat niet eens het belangrijkste. Het allerbelangrijkste is dat onze lieve vriendjes een comfortabele en durabele plek hebben om hun hoofd neer te leggen. En dat is precies wat Eco leer mogelijk maakt. Het feit dat de producten ook nog een luxe uitstraling hebben is een fijn voordeel; zolang onze maatjes maar het beste van het beste hebben. En met Roefie Pet Luxury; hebben jullie dit allebei. Zowel jij als je huisdier.

Benieuwd naar onze andere producten? bekijk dan ons aanbod in de shop en koop vandaag nog een prachtige duurzame meubel die gemaakt is met Eco leer van de allerbeste kwaliteit!